Tenk strategisk når du velger reklameartikler til din bransje

Ved å tenke på hva dine kunder og målgrupper naturlig vil bruke, kan ditt varemerke bli spredt rundt om i mange, mange år.

Når du strategisk tilpasser reklameartiklene dine til din bransje, kan dette være med på å øke effekten av ditt varemerke. For eksempel vil krus eller termokrus med trykk, mest sannsynlig være veldig aktuelt for te- og kaffebutikker. Det samme vil termos, sitteunderlag, skistropper og solbriller være for friluftslivsbutikker. Selger du telecomprodukter er kanskje mobilringer, pop-grip og mobillommer en vinner, og til barneutstyrsbutikker kan ballonger, reflekser eller matbokser gjøre susen. Isskraper, nøkkelring og mobilholdere er midt i blinken hos bilforretningene og sekker, bager, drikkeflasker og håndklær kan være noe for de som selger sportsutstyr.

Dette er selvfølgelig kun eksempler, men dine reklameartikler vil være enda mer populære og spres enda mer, dersom de også matcher med din bransjes naturlige vareutsalg. Tenk derfor etter hva dine kunder i din bransje bruker ellers og har behov for, slik at de samtidig er med på spre ditt varemerke igjennom dine reklameartikler.

Det kan også være lurt å tenke på sesongen vi er inne i. Er det jul, kan sjokolade, knivsett og elektriske lightere være superaktuelle. Er det sommer er kanskje solbriller og leppepomade mer aktuelt.

Spre din reklame og ditt varemerke ved å velge det ultimate produktet som er relevant for din bransje.

Ved å matche dine reklameartikler til din bransje, vil ikke bare kundene dine elske produktene dine. De vil også med stor glede gi eller selge de videre til sine kunder og sluttbrukere. De vil gi de til sine ansatte, samarbeidspartnere og andre. På denne måten vil du få et mye større nedslagsfelt på dine reklameprodukter og ditt varemerke blir kjent ved at det blir spredt rundt til uendelig mange flere.

Dessuten vil varemerket ditt spres år etter år, og leve sitt eget liv igjennom reklameartiklene som deles ut rundt omkring der ute.