Samkjør nytteverdien med fordelen kundene dine får – tenk helhetlig!

Det er lurt å tenke på hvem dine kunder er når du skal velge de reklameartiklene som passer best.

Dersom din kunde for eksempel er et treningsstudio, kan det være smart å tenke på artikler som passer til trening, sunnhet, kosthold og lignende.

I dette tilfellet vil trykk på godteriposen bli veldig malplassert. Derimot kan det være supert å få en sportsflaske, et håndkle, en håndrensespray eller lignende produkter med trykk.

Pass på at det er en naturlig relasjon mellom produkt med trykk og bransjen du sender dette produktet til.

Handler det om en bransje som selger utstyr til barn, kan det være lurt å sende produkter som bamser, spill, badeballer og ballonger. Og ikke sende av gårde en isskraper eller en lommekniv.

Til den friluftsaktive er derimot en lommekniv høyaktuell. I likhet med termos, turutstyr, vannflasker og kanskje en vanntett oppbevaringspose.

Til bilentusiasten vil en koppholder og termokopp være gode artikler. Isskraper, solskjerming og bilvaskesett er andre ting som passer utmerket. Her vil kanskje en kosebamse eller en pose med ballonger ikke passe like bra.

Til de som er glad i å reise eller selger utstyr til reise er bagasjevekt, adresselappholder, toalettvesker, ryggsekker, dressposer, manikyrsett og oppblåsbar sovepute gode valg.

Til hus og hjem kan artikler som pledd, fat, skjærebrett, knivsett og salt- og pepperkverner være fine gaver å velge med ditt trykk.

Om du er usikker på hva som passer best, finnes noen reklameartikler som er bankers uansett. Som krus, t-skjorter, penner og handlenett. Disse er også på toppen av listen over de mest populære reklameartiklene. Dette kan du for øvrig lese mer om i en annen artikkel her på siden.

Husk alltid på å se på sammenhengen mellom nytte og glede reklameartikkelen vil ha for den bransjen du skal levere til. Slik at det ikke blir kollisjon med interessene, da kan reklamen oppleves å virke mot sin hensikt.